6 trin til at gøre bilen sommerklar

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og med sommeren følger selvfølgelig også de pragtfulde bilferier med hele familien. Når skolerne holder sommerferie, så vælger rigtig mange danskere nemlig at pakke bilen, og drage syd- eller nordpå. Hvis du gå med planer om at tage en bilferie i år, så burde du bestemt læse disse 6 tips til at få en sommerklar bil.

Tjek din bils bremser

Det allerførste du skal gøre inden din bilferie er at grundigt kontrollere bilens bremser. Du har jo f.eks. ikke lyst til, at dine bremser svigter mens du befinder dig på de stejle bjergveje i Alperne. For at sikre din bilferie, så er det derfor vigtigt du kontrollerer din bils bremsevæske. Bremsevæsken er nemlig alfa omega, når det kommer til dine bremsers sundhed. En sommerklar bil med dårligt fungerende bremser en nemlig overhovedet ikke en sommerklar bil. Det store spørgsmål er derfor hvordan man egentlig kan kontrollere om det er på tide at skifte bremsevæske?

 

  • At kontrollere dine bremser er ganske enkelt: du skal blot prøve at bremse hårdt op, men s du kører mindst 30 kilometer i timen. Hvis din bremselængde er på mere end 6 meter, så vil det nu være på tide at skifte bremsevæske – eller måske tage bilen til serviceeftersyn.

Tjek din bils olieniveau

Næste trin til en sommerklar bil vil nu være at kontrollere olieniveauet på din bil. Dette gøres ved at tage olie-pinden ud af oliebeholderen for at se om olien befinder sig på det rigtige niveau. Som tommelfingerregel bør dette altid gøres, når bilens motor er kold. På denne måde vil olien nu ikke være påvirket af motorens varme, og du vil dermed få et langt mere nøjagtigt billede af din bils olieniveau. Hvis alt er i orden, så er det nu med at huske at medbringe en ekstra flaske olie til turen.

Tjek bilens kølervæske

Enhver bilferie i Europa vil som regel også betyde en god mængde tid spenderet i en bilkø. Og netop den ustandselige acceleration og opbremsning vil være hårdt for din bils køleanlæg – der nemlig kommer på decideret overarbejde. En sommerklar bil skal nemlig have frisk kølervæske i beholderen, så den kan klare strabadserne.

Tjek bilens dæk

For at få en sommerklar bil, så er det nu vigtigt at kontrollere køretøjets dæk. Dette betyder først og fremmest, at tjekke dækkenes mønstre samt dækkenes tryk. Dårlige dækmønstre er nemlig lig med en dårligere bremselængde, så hvis dine dæks mønstre er mindre end 1.6 mm. så vil det nu være på tid at udskifte dækkene.

Alt det ekstra der skal klares for at have en sommerklar bil

Når du har fået disse ovenstående trin overstået, så er det nu på tide at få købt godt ind med ekstra pærer, sprinklervæske og ikke mindst sikringer til bilens sikkerhedssystem. Der er jo ikke meget ved at have defekte airbags, hvis uheldet skulle være ude.

Forsikringspapirer

Sidst men ikke mindst, så bør du som minimum altid huske at kontrollere at din ansvarsforsikring på bilen er i orden. En rigtig sommerklar bil skal jo nemlig være også være parat, hvis der skulle forekomme et uventet uheld undervejs.

God tur!

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen