Hvad vejer et traktordæk? 4 fakta om traktordæk

En traktor er som bekendt ikke ligefrem et lille køretøj, og denne størrelse reflekteres nok ikke overraskende b.la. i traktorens vægt – der typisk vil ligge på omtrent 8-9000 kilo. Og netop på grund af dette, så kræver din tunge traktor naturligvis også nogle robuste traktordæk, der vil kunne håndtere al traktorens vægt. Men hvor meget vejer traktordæk så uden traktoren? Her findes der ikke et 100% entydigt svar, idet der nemlig findes traktordæk i forskellige størrelser – hvilket naturligvis påvirker dækkenes vægt. Læs derfor videre her, hvor vi vil dykke lidt dybere ned i de forskellige størrelser traktordæk.

1. Traktordæk i størrelse Small

Det første traktordæk er med målene 5.3 x 7.6 meter også det mindste dæk på denne liste. Dette dæk vejer typisk ca. 130-140 kilo, så der er stadigvæk ikke tale om et decideret letvægtsdæk. Dækket er nemlig betydeligt tungere end selv de største lastbildæk – faktisk med mere end 100 kilo. Så hvis du ejer en mindre traktor, så er det nok et traktordæk i Small du skal være på udkig efter.

2. Traktordæk i størrelse Medium

Hvis vi går en enkelt størrelse op, så finder vi her de mellemstore traktordæk. Disse medium dæk måler typisk 6.2 x 7.6 meter, og der er som du nok kan se derfor ikke tale om et kæmpe spring i størrelse fra de små til mellemstore traktordæk. Af denne grund skal du heller ikke regne med en markant stor vægtforøgelse. Et mellemstort traktordæk vil nemlig typisk veje omkring 180-190 kilo, og være et godt valg til en typisk dansk standardtraktor.

3. Traktordæk i størrelse Large

Nu hvor vi rammer de store traktordæk, så begynder det virkeligt at blive stort. Et traktordæk i størrelse Large vil nemlig typisk måle omtrent 7,1 x 7.6 meter. Dog vil der være tale om et forholdsvist stor spektrum, når det kommer til de store dæks vægt. Faktisk kan et stort traktordæk veje alt fra 180 til 350 kilo pr. styk, og jo tungere en traktor der er tale om, jo tungere et dæk skal du naturligvis sørge for at vælge. Så det er derfor med at kende vægten på din pågældende traktor, så du kan foretage et kvalificeret valg når du shopper nye dæk. Perfekt hvis du ejer en større traktor.

4. XXL traktordæk

Sidst men ikke mindst, så kan du oven i købet også få visse traktordæk i XXL størrelse, der typisk vil måle ca. 8 x 7.6 meter. Der er derfor her også tale om langt de tungeste dæk, der faktisk kan veje hele 450 kilo. Og hvis du ganger dette tal med fire, så betyder dette at dine fire nye traktordæk samlet vil kunne håndtere en traktor på 1800 kilo. Slet ikke så ringe en løsning til de helt store traktorer.

Så der her du de 4 typer traktordæks størrelser og vægt. Nu hvor du er blevet en lille smule klogere, så anbefales det at du afslutter din læsning ved at tage et nærmere kig på disse traktordæk.

Indlæg oprettet 129

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen