Få professionel hjælp til alkoholmisbrug

Få hjælp til misbrug af alkohol eller andre stoffer. Alkoholmisbrug i danske familier er desværre mere almindeligt end mange tror. Faktisk har sundhedsstyrelsen estimeret at knap 900.000 tusinde danskere drikker mere end hvad sundhedsstyrelsen anbefaler og omkring 585.000 tusinde danskere har et skadeligt forbrug af alkohol. Hver år er der ca. 3000 dødsfald i Danmark som er relateret til alkohol.

Kom ud af et alkoholmisbrug

Det er aldrig nemt at komme ud af et alkoholmisbrug. Misbrug er ikke noget der kommer over en kort periode. Ofte bliver et misbrug af alkohol udviklet over mange år med overforbrug i større eller mindre perioder. Mange med misbrug kan sagtens passe deres arbejde og andre gøremål, som gør at det på overfladen ikke ligner, at der er et misbrug af alkohol eller stoffer. Men når man først har bygget et overforbrug/misbrug af alkohol op, vil det altid være svært at stoppe fra den ene dag til anden. Det kræver for langt de fleste professionel hjælp i form af alkoholbehandling. Også selv om misbruget ”kun” har stået på i fritiden, som faktisk er det mest normale.

 

Hvornår er et alkoholmisbrug behandlingskrævende?

Seks tegn på, at du har brug for behandling af alkoholmisbrug:

 

  1. Du oplever fysisk eller psykisk at trænge til større mængder af alkohol
  2. Du har en manglende evne til at stoppe efter få genstande eller helt holde op med at drikke
  3. Du har symptomer på abstinenser (indre uro, rastløshed, hjertebanken, svedeture)
  4. Dit forbrug stiger over en længere periode, og du kan tåle mere, før du føler dig påvirket
  5. Du prioriterer dine handlinger og din tid efter, om du kan drikke – for eksempel til arrangementer
  6. Du drikker, selvom dit forbrug skader dig og har alvorlige konsekvenser for din nærmeste familie og pårørende

 

Oplever du nogle af disse tegn og symptomer på alkoholmisbrug, bør du undersøge nærmere om du har brug for professionel hjælp. Du kan få hjælp både som misbruger eller pårørende her: https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/

 

Alkoholmisbrug kan behandles efter arbejde

Mange ambulante behandlingssteder tilbyder behandling udenfor normal arbejdstid. Dette gør det hele noget mere fleksibel i forhold til arbejdsliv, familieliv mm. Mange foretrækker også denne form for behandling, da det gør det væsentligt nemmere at være anonym. Anonymiteten kan være ret vigtig og langt de fleste med et misbrug ønsker kun behandling hvis det er helt anonymt.

 

Få akut behandling for alkoholmisbrug

Akut behandling vil være det bedste for langt de fleste. Når man som misbruger erkender der er et misbrug og ønsker hjælp, gælder det om at komme i behandling så hurtigt som mulig. Et misbrug vil altid blive værre og værre over tid og selv om det aldrig er for sent at gå i behandling, vil det altid være bedst at få hjælp så tidligt som muligt.

 

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen