Elcykel kit: Sådan bygger du din egen elcykel

Du kender historien; din gamle cykel står og samler støv i garagen, og du har efterhånden valgt at tage bilen flere gange end du kan tælle. Men er du egentlig klar over, at du faktisk ikke behøver at helt at opgive din trofaste gamle cykel? Der findes nemlig en måde, at forvandle det antikke til det topmoderne. Du kan nemlig med et elcykel kit omdanne din cykel til en elcykel.

Det er slet ikke så vanskeligt som du tror

Rigtig mange danskere er efterhånden ved at have fået øjnene op for de mange fordele ved at bygge deres egne elcykler ud af deres eksisterende cykler. Dog findes der stadigvæk en hel del mennesker, der er en smule nervøse ved at give sig i kast med dette arbejde. Dette skyldes først og fremmest, at folk tror det er vanskeligt at konvertere en almindelig cykel til en elcykel. Dette kunne dog ikke være længere fra sandheden. Det er nemlig på ingen måde mere vanskeligt end f.eks. at samle en bogreol eller et skrivebord. Og den gode nyhed er, at du med et elcykel kit får alle de nødvendige reservedele i én samlet pakke, hvilket gør konverteringen til den rene barneleg.

Findes der mere end én type elcykel?

Hvis et elcykel kit lyder som en god idé, så er det nu bare med at komme i gang. Dog skal du være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer elcykler – faktisk findes der 3.

  • Forhjulstræk
  • Baghjulstræk
  • Midtermotortræk

Forhjulstræk

Nok den simpleste form for elcykel kit er til elcykler med forhjulstræk, hvilket også suverænt gør den til den mest populære til nybegyndere. Hvis du vælger denne type elcykel, så skal du være klar på at skifte dit forreste hjul for derefter at montere bremsekablerne, batteriet, displayet direkte på cykelrammen.

Baghjulstræk

Monteringen af et elcykel kit til baghjulstræk er en kende mere kompliceret, og anbefales især til folk med en lille smule mere erfaring. Grunden til at denne type elcykel er mere mere vanskelig at montere er, at du er nødt til at genindstille dine gear – og dette vil typisk ikke være en opgave som alle og enhver kan magte. Når dette så er sagt, så er det dog med et elcykel kit stadigvæk forholdsvis lige ud af landevejen at konvertere cyklen til en elcykel med baghjulstræk.

Midtermotor

Den sidste type elcykel kit passer til en elcykel med midtermotor. Selvom denne type elcykel montering typisk kun anbefales til folk med en god portion teknisk snilde, så er det faktisk slet ikke så vanskelig en opgave alligevel. Midtermotor montering minder nemlig i det store og hele om baghjulstræk, når det kommer til sværhedsgrad. Men hvorfor vælger visse personer i det hele taget det vanskeligste elcykel kit frmefor det langt nemmere elcykel kit til forhjulstræk? Svaret på dette spørgsmål er simpelt: en elcykel med midtermotor giver nemlig muligvis en af de bedste køreoplevelser af alle tre typer. Hvis du skulle have fået blod på tanden efter at have læst dette, så er det bare med at besøge en god forhandler – enten på nettet eller i en fysisk forretning. Find et elcykel kit til din cykel, og tag din gamle cykel ind i det 21. århundrede.

Indlæg oprettet 138

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen