5 gode råd til sikker e-handel

Internethandel er bestemt kommet for at blive. Faktisk er handel på nettet ved at blive danskernes absolut foretrukne måde at shoppe på. Man har jo netop hele verden ved ens fingerspidser, og kan med et par klik købe nærmest enhver form for vare via internettet.  Men hvad med sikker e-handel?

Vær forsigtig når du handler på nettet

Når dette så er sagt, så skal man dog altid træde varsomt når man handler på nettet. Der er findes nemlig en masse svindel på nettet, som kan være vanskeligt at spotte. Der findes dog visse ting du kan gøre for at undgå at blive svindlet, når du vælger at shoppe på internettet. Følg disse 5 råd, så du altid er sikker på at der er tale om sikker e-handel.

Sørg for at hjemmesiden er sikker?

Det første du skal tjekke når du besøger en hjemmeside er om der er tale om en ægte hjemmeside. Dette trin er af afgørende betydning, idet man netop vil udlevere ens personlige oplysninger til siden. Det er nemlig ikke uhørt, at visse hjemmeside er designet udelukkende til at stjæle folks kontooplysninger. Sørg derfor for at kontrollere om hjemmesiden har et gyldigt SSL-certifikat (den lille hængelås i feltet med webadressen i din browser). En sikker hjemmesides adresse vil også altid starte med https://, så sørg endelig også for at tjekke dette.

Vær opmærksom på mistænkelige betalingsformer

Efter dette trin, så er det med at undersøge webshoppens betalingsformer. Hvis der er tale om velkendte betalingsformer, såsom Visa, Mastercard, Paypal eller f.eks. Mobilepay, så er der stor sandsynlighed for at hjemmesiden virkelig er hvad den giver sig ud for. Du vil desuden også have langt større mulighed for at kunne tilbageføre betalingen, hvis der nu alligevel skulle være noget galt.

Er hjemmesiden E-mærket?

E-mærket er en ordning, som en virksomhed kan vælge at slutte sig til. Formålet med denne mærkning er at beskytte kunderne imod svindelforetagender. E-mærkningen er derfor et vigtigt tiltag til at give kunderne en sikker e-handel. Hvis du alligevel skulle blive taget ved næsen, så kan du herefter blot kontakte E-mærkningens advokater, der står klar til at hjælpe dig med din klage. Faktisk får du endda køberbeskyttelse på op til ti tusind kroner, så du altid er sikker på ikke at tabe dine penge.

Læs hjemmesidens anmeldelser

Hvis du stadig skulle være i tvivl om en bestemt hjemmeside, så vil det også være en god idé at læse kundeanmeldelser af webshoppen. Hvis der er tale om en ægte virksomhed, så vil du uden tvivl kunne finde rigeligt med anmeldelser på f.eks. Trustpilot. Du skal nemlig kun benytte dig af anerkendte sider, hvor du ved at anmeldelserne er ægte.

Følg din mavefornemmelse

På trods af de mange ting du selv kan gøre for at undgå svindel, så er der stadigvæk en hel del svindlere der slipper gennem nåleøjet. Hvis alt ser rigtigt ud på en hjemmeside, men du stadig føler der er noget loddent, så skal du holde dig langt væk. Din mavefornemmelse tager nemlig sjældent fejl.

 

God shopping!

Indlæg oprettet 138

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen