Valg af grus: 2 tips til at vælge det rette grus

Uanset om du skal til at påbegynde et større byggeprojekt eller ”blot” planlægger at anlægge en ny indkørsel, så vil du sandsynligvis gå med grus i tankerne. Det er nemlig utroligt vigtigt at du vælger det helt rigtige grus til netop dit specifikke projekt. Og ja, der findes faktisk flere forskellige slags. Men hvis du er bosiddende på Sjælland, så bliver det hele gudskelov en hel del nemmere. For uanset om du bor i Helsingør, Ølstykke eller Slagelse, så er der i dag gode muligheder for at få en hurtig levering af grus på omtrent 1-3 dage leveret direkte der hvor du har mest brug for det.  Læs derfor videre her; for her får du nemlig 2 gode tips til hvordan du bedst vælger det helt rigtige grus.

1. Lær de forskellige typer grus bedre at kende

Når du så har fået bestilt dit bundsikringsgrus hjem, så er det nu på tide at sætte dig lidt bedre ind i de forskellige typer grus på markedet for at se hvilken type der nu er mest velegnet til netop dit projekt. Der findes nemlig 6 hovedtyper, der hver især vil være mest velegnet til:

  • Bærende fundament: stort set ethvert byggeprojekt du skal bruge grus til vil kræve et solidt bærende underlag – og her vil stabilgrus netop komme ind i billedet. Denne type grus er nemlig kendetegnet ved dens enorme bæreevne, og bør bestemt placeres allerøverst på din materialeliste.
  • Fugtbeskyttelse: her vil det såkaldte bundsikringsgrus være et absolut must. For uanset om du planlægger at anlægge en havesti, indkørsel eller en stor parkeringsplads i Roskilde, så har du brug for et solidt fundament, der kan beskytte dit projekt mod den store mængde fugt vi årligt rammes af herhjemme .
  • Det sidste lag: du vil desuden også have brug for en portion afretningsgrus  eks. din nye indkørsel eller som isolering til rør. Afretningsgrus er nemlig det helt perfekte sidste lag, der absolut ikke bør overses.
  • Ny facade: hvis du planlægger at få dig en ny flot facade, så kan du med fordel vælge at få leveret en sending pudsegrus til at klare jobbet. Pudse muregrus er nemlig specifikt produceret til netop dette formål.
  • Til beton: hvis du til gengæld ønsker at støbe et nyt betongulv, så vil støbegrus være lige dit produkt. Støbegruset blandes nemlig direkte i betonen, hvilket vil gøre den langt nemmere at arbejde med.

3. Vælg en pålidelig forhandler

Nu hvor du kender lidt mere til de forskellige typer grus på markedet, så handler det nu om at finde en pålidelig forhandler, hvor du er 100% sikker på at kvaliteten er i orden. Hvis du f.eks. skal bruge grus til et projekt på Sjælland, så har du som sagt gode muligheder for at finde den bedste kvalitet til en ordentlig pris. Du skal blot sørge for at tage en snak (enten telefonisk eller via mail) med det pågældende firma. For på denne måde vil du lynhurtigt kunne snuse dig frem til om de rent faktisk ved hvad de taler om.

Nu hvor du har afsluttet denne lille artikel, så kunne du også gå lidt videre i din research ved at læse denne oplysende artikel om grus.

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen