Sådan undgår du at der går råd i dit havehegn

Det er ikke altid lige nemt at holde sit havehegn flot og i orden. Det kan være svært at undgå, at der går råd og svamp i træet, og at hegnet begynder at se slidt ud. Det er dog ikke umuligt, og her får du nogle tips til, hvordan du kan undgå, at der går råd i dit havehegn.

 

Hvis skaden allerede er sket og du har fået råd i hegnet, har vi nederst i dette indlæg lavet et par forslag til hvad du kan gøre ved skaden. 

 

Vælg det rette træ

Når du vælger træ til dit havehegn, så er det en god idé at vælge et træ, der er modstandsdygtigt overfor råd. Det skal være det man kalder fejlfrit træ, som er uden revner og knaster, da det kan gøre det nemmere for træet at suge fugten til sig. Det er dog ikke sikkert, at dit havehegn er lavet fejlfrit, men det er en god idé at tjekke, inden du køber nyt træ. Dertil kan du med fordel købe imprægneret træ, som ikke er lige så hurtig til at danne råd, som ikke behandlet træ.

 

Husk at behandle dit træ

Hvis du allerede har et havehegn, er det vigtigt at behandle træet. Gerne inden der begynder at komme råd i træet. Det kan f.eks. være ved at male eller oliere træet. Dette vil gøre træet mere modstandsdygtigt overfor råd.

 

Rengør havehegnet

Det er også en god idé at holde dit havehegn rent. Det betyder, at du skal fjerne blade, grene og andet affald fra hegnet. Dette vil gøre, at der ikke er noget, der kan gøre træet fugtigt, og dermed er der også mindre risiko for, at der kommer råd i træet.

 

Sørg for at vand kan løbe af

Hvis dit havehegn står under et tag eller har flade overflader som ligger vandret, så skal du sørge for, at vandet kan løbe af. Dette gør du ved at sætte et beslag op, så vandet kan løbe af. Dertil kan du også sørge for at alle overflader, som vender opad i luften, bliver lavet så de laver en hældning, som vandet kan løbe ned af. Ellers har du risikoen for at det kan samle sig i toppen og nemmere danne råd.

 

Hvis du har fået råd i hegnet

Hvis du allerede har fået råd i dit havehegn, så kan du stadig gøre noget ved det. Det er en god idé at rense træet, så det ikke er fugtigt, og så du kan se, hvor slemt det står til. Dertil er det også en god idé at male eller oliere træet. Hvis det er helt slemt, så burde du altså overveje om det ikke er på tide at købe et nyt hegn.

Indlæg oprettet 129

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen