Plant flere træer i din have

Træerne er filteret der renser luften, så vi kan bruge den til at trække vejret. Uden træerne kan vi ikke overleve. Selv om det er et velkendt faktum, så bliver der stadig fældet træer. Derfor kan du som haveejer, gøre en reel forskel, ved at plante flere træer i din have. Læs med herunder og få ideer til hvordan du kan omskabe din have, så du får plads til flere træer.

Fæld et træ og plant mindst to nye

En god tommelfingerregel er at hvis du fælder et træ, så skal du plante mindst to nye. Et stort gammelt træ er et kæmpe luftrenser filter. To nye små træer, skal vokse i mange år, før de tilsammen kan blive et lige så stort luftfilter. Derfor er det en rigtig god ide at tænke større. Plant tre eller flere nye træer, hvis du fælder et gammelt træ.

Plant forskellige træer

Forskellige træer er sjovere at se på, end en lille skov af kun en art. Træer med røde blade, grønne blade og træer med nåle. Få det hele med og tænk på deres oprindelse. Plant træer i alle afskygninger, men helst dem med rod i norden. Insekterne kan bedst lide den mad de kender, og har ikke brug for japanske kirsebær.

Græsplæner er trælse på flere måder

Græs skal slås og kantes og holdes pænt. Det er træls og møjsommeligt arbejde at passe en græsplæne. Hvis man tænker lidt over det, så er det faktisk svært at se formålet med en græsplæne. Plant træer, buske og en hel masse vilde blomster og drop den fine plæne. Vil du gerne have en fin plæne, så begræns den til det lille område, som du rent faktisk bruger til noget.

Vild med vilje er ikke for sjov

Vild natur er planetens redning. Træer, buske og vilde blomster er den eneste måde vi kan hjælpe naturen på. Vild med vilje, er kommunernes svar på planetens nødråb. Mange firmaer har også taget ideen til sig og har skrottet deres robot plæneklippere, til fordel for den vilde natur. Du kan også være med. Din have kan sagtens blive vild med vilje og stadig være en skøn have.

Nogen gør mere ud af det end andre

Naturen finder altid en vej. Lader du græsset gro, vil du hurtigt opdage at der kommer mange arter op, der hvor der før kun var plæne.

Du kan vælge bare at lade det gro. Du kan også vælge at grave græsset væk, fra udvalgte områder og så øer af sommerblomster. Mange arter kommer igen år efter år og breder sig helt af sig selv. plant træer og buske, stauder og sommerblomster og lav din have om til en oase.

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen