Hvad består jord af?

Jord er jord. Og så alligevel ikke. De fleste er nok bekendt med, at jord kan graves i, og jord kan plantes i, men har du nogensinde selv tænkt over, hvad jord egentlig er lavet af? Jord er nemlig ikke bare jord, og derfor kan du her læse mere om, hvad jord egentlig består af, og hvad der findes af forskellig slags jord.

Jord består af mange forskellige ting

Når du går i haven, skoven eller et hvilket som helst andet sted hen med jord, så kan du tage en håndfuld jord op og tænke på, at det har været mange, mange år undervejs, før det er blevet til det, det er i dag. En del af jord er nemlig udgjort af organisk materiale, der stammer fra både levende organismer, men også dødt organisk stof. Jord består også af mineraler som silt, ler, sand, grus og sten. Og sidst men ikke mindst, finder du også både vand og luft i jord.

I Danmark består det meste jord af omkring 50% organisk materiale og mineraler, mens den anden halvdel udgøres af luft og vand. Indholdet af de forskellige typer mineraler og organisk materiale afgør, hvilken type jord der er tale om.

Forskelligt jord til forskellige projekter

Er du ved at lave et projekt i din have, så er det vigtigt, at du vælger den rette type jord til dit projekt. Der er nemlig forskel på egenskaberne i de forskellige typer jord, og du får bedre resultater ved at vælge for eksempel svær supermuld til dine højbede i stedet for noget andet jord, og du vil også få en flottere græsplæne, hvis du vælger boldmix som jord til at gro dit græs på. Skal du anlægge en køkkenhave, eller skal du fylde bede op i din have, så er havemuld en rigtig god løsning. Disse tre typer jord er bare nogle enkelte ud af mange, og hos Grusogaffald.dk kan du finde et bredt udvalg af forskellig slags jord, hvis du laver et projekt i din have på Sjælland. På siden kan du også læse meget mere om, hvad du kan bruge de forskellige typer jord til.

Find jord til dit projekt på Sjælland hos Grusogaffald.dk

Vil du hurtigt i gang med dit projekt med jord på Sjælland, så kan du finde dit jord hos Grusogaffald.dk. De leverer til hele Sjælland, og det er uanset om du befinder dig i Helsingør eller Vordingborg. Du kan også helt selv bestemme, hvordan du vil have dit jord leveret. For eksempel kan du få det leveret i en bigbag over hækken helt op til 7 meter fra vejen, men du kan også få det leveret i container eller løsvægt på kantstenen. Grusogaffald.dk har et bredt udvalg af forskellig slags jord, så du kan finde lige præcis dén, du skal bruge til dit projekt. Er du klar til at finde jord til din have eller dit projekt, så køb jord og muld her til levering på Sjælland hos Grusogaffald.dk.

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen