Erhvervsleasing VS. Privatleasing: 4 fordele ved at lease erhverv

I dagens Danmark kan man efterhånden lease sig til alting, og dette gælder naturligvis også for biler og andre køretøjer. F.eks. har billeasing i efterhånden mange år været en fast bestanddel af den danske billandskab – og står i skrivende stund for omtrent 10% af den samlede bilpark herhjemme. Og erhvervsleasing er bestemt ikke en lille del af denne stadigt voksende procentdel. Dette skyldes nemlig, at flere og flere både store og små danske virksomheder har fået øjnene op for de mange økonomiske fordele ved at lease deres firmabiler fremfor at investere i en hel flåde nye firmabiler til deres ansatte. Prøv f.eks. bare at se disse 4 fordele du som virksomhed vil kunne nyde godt af med erhvervsleasing.

1. Man kan dele momsudbetalingen op i mindre bidder

En af de helt klokkeklare fordele ved erhvervsleasing er, at man på denne måde slipper for at betale et kæmpestort engangsbeløb til at dække de 25% i momsudgifter. Ved erhvervsleasing kan du nemlig sprede momsudbetalingen ud over hele leasingaftalen, så du nu slipper for selv at skulle hæfte for momsen indtil SKAT tager sig sammen til at tilbagebetale momsbeløbet på køretøjet/køretøjerne.

2. Du vil være berettiget til et momsfradrag

Ved erhvervsleasing kan du desuden få op til 100% momsfradrag, såfremt at køretøjet udelukkende anvendes til erhvervsmæssige formål. og dette gælder faktisk ikke blot i forbindelse med leasingafgiften, men såmænd også i forbindelse med driftsomkostningerne på køretøjet.

3. Del den økonomiske byrde med dine ansatte

Visse leasingselskaber (såsom f.eks. Agilease) kan desuden også tilbyde deres erhvervskunder en leasingaftale, der kommer både chef såvel som de ansatte til gode. Firmaet kan nemlig uden problemer sammensætte en delt leasingaftaler, hvor det leasede køretøj anvendes både til private såvel som erhvervsmæssige formål. Dette betyder nærmere betegnet, at køretøjet anvendes som firmabil på virksomhedens regning, hvorefter den ansatte efter endt arbejdsdag nu vil overtage køretøjet som privat leaset køretøj. Og fordelen ved dette er naturligvis klokkeklar. Arbejdsgiver vil nemlig kun hæfte for køretøjet i de perioder, hvor det benyttes til erhvervskørsel – hvorimod den ansatte vil få sig et langt billigere køretøj til privat brug. Med en delt leasingaftale sparer begge parter altså penge i leasingudgifter, hvilket jo i sidste ende vil komme begge parter til gode. Klik her for at læse mere om alle de mange fordele du får ved at vælge erhvervsleasing til dine firmabiler.

4. Større likviditet

Sidst men ikke mindst, så er en af de væsentligste grunde til at mange danske virksomheder vælger at lease deres firmabiler naturligvis, at de på denne måde ikke vil binde virksomhedens likviditet i deres køretøjer – og i stedet kan anvende midlerne til andre mere nyttige formål, der rigtigt ofte vil resultere i at virksomheden vokser sig endnu større og sundere. Som du nok kan se, så er der faktisk en masse gode grunde til at vælge erhvervsleasing til netop din virksomhed, der dog i sidste ende alle kredser om væsentlige økonomiske besparelser – og dermed også et langt større overskud på bundlinjen, når årsregnskabet efter et travlt år endelig gøres op.

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen