Batteri til elcykel – Sådan vælger du det bedste

Elcykler er blevet rigtigt populære herhjemme. Dette skyldes adskillige årsager. For det første er der det miljømæssige hensyn. Elcykler er nemlig en af de mest miljørigtige transportmidler på markedet i dag. For det andet er elcykler et glimrende alternativ, hvis man f.eks. ønsker at pendle længere distancer til og fra arbejde; og for det tredje, så er en elcykel en fantastisk løsning for ældre mennesker, der måske netop finder traditionelle cykler for hårde ved kroppen. Men hvilket batteri skal man egentlig vælge. Læs videre her og få et par gode tip med på vejen.

Din elcykels batteri svarer til bilens benzintank

Netop fordi din elcykel kommer med en indbygget motor, så er dette ensbetydende med en langt større rækkevidde i kilometer. Du kan nemlig komme temmelig langt omkring med din elcykel. Det er derfor utroligt vigtigt at du er fuldstændigt klar over det antal kilometer du planlægger at køre inden du vælger nyt batteri til din elcykel. Det har nemlig en stor indflydelse på hvilket batteri du egentlig skal vælge. Jo længere du ønsker at køre på cyklen, jo mere kraftigt et batteri skal du selvfølgelig også have.

Batterier er din cykels hjerte

På et eller andet tidspunkt vil din elcykel have behov for et batteriskift, og her kan du godt forvente et lidt større udlæg. For selvom din cykel koster ganske få ører at genoplade, så vil du med et nyt batteri til elcykel ofte modtage en regning på et sted mellem 2500-6000 kr. For at få mest ud af dit batteri, så skal du for så vidt muligt forsøge at oplade det efter hver eneste cykeltur. Cyklens batteri vil nemlig i længden tage skade af at løbe helt tør for strøm; så sørg endelig for at du tager dine genopladninger alvorligt. Et andet godt tip ville desuden også være ikke at lade batteriet sidde i cyklen i vintermånederne, men i stedet tage det med dig indenfor. Koldt vejr vil nemlig få dit batteri til at holde i mindre tid.

Hvad skal jeg være på udkig efter?

Når du begynder at shoppe rundt efter et batteri til elcykel, så skal du som tommelfingerregel sørge for at batteriet har:

  • 36 volt i spænding.
  • mindst 280-500 Watt, hvilket angiver batteriet faktisk præstationsevner.
  • En lang levetid på omtrent 700-900 genopladninger.
  • Den rigtige pris: som nævnt ovenfor, så burde et ordentligt batteri koste mellem 2500-6000 kr.

Hvilken type batteri bør jeg så vælge?

Der findes en hel del forskellige batterier til e-bikes på markedet i dag. Dog bør du alligevel holde dig fra de absolut billigste, og altid sørge for at vælge et lithium-ion batteri. Disse lithium-batterier er nemlig gået hen og blevet standarden indenfor batterier. Disse fremragende batterier holder nemlig langt længere end stort set alle andre typer batterier. Tag f.eks. et kig på flere forskellige batterier til elcykler hos Boxbike, så du kan få en lidt bedre idé om hvordan landet ligger. Lithium-batterier hører bestemt ikke til den billigste type batteri, men til gengæld er pengene givet rigtigt godt ud, når man tager den overlegne kvalitet i betragtning.

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen