4 tips til at vælge den rigtige computer til dig

At købe ny computer  kan ofte være en dyr affære. Ikke desto mindre har du jo selvfølgelig brug for at anskaffe en computer, når den gamle har udtjent sin værnepligt. Derfor får du her 4 tips, der kan hjælpe dig med at finde den helt perfekte computer.

Laptop eller stationær

En af de første ting du skal spørge dig selv om er nok om du har brug for en stationær computer eller blot en laptop. Begge computere kommer naturligvis med deres helt egne fordele:

  • Den stationære computer: dette er den perfekte løsning, hvis du er ude efter en kraftig computer til f.eks. gaming eller videoredigering – og så vil en stationær computer oven i købet give dig mere hardware for pengene.
  • Laptoppen: En laptop er perfekt til at have med dig udenfor hjemmet. Den er nemlig nem at komme i rygsækken, og giver dig muligheden for at anvende den når som helst og hvor som helst. Dog skal du ofte regne med at skulle betale mere for de kraftigere laptops, hvis du har behov for at den skal komme i nærheden af en stationær computers kapacitet.

Processoren er din computers hjerne

Du bør hernæst holde godt øje med computerens processor. Processoren er nemlig en af de mest betydningsfulde dele af en computer. En processor bestemmer nemlig hvor hurtig din computer egentlig er – og her vil en større processor være lig med en hurtigere computer. Når dette så er sagt, så er det selvfølgelig ikke nødvendigvis en superhurtig computer som du har brug for. Hvis du f.eks. blot skal bruge din nye computer til at tjekke mails eller til tekstbehandling, så er der ikke den store grund til at betale ekstra penge for en stor processor. Lad derfor dine faktiske behov bestemme hvor stor en processor du egentligt har brug for. Du kan finde et stort udvalg hos Proshop, så du nu nemmere kan bedømme de forskellige computere.

En computers RAM

En computers RAM er ligeledes vigtig, idet driver computerens midlertidige lagerplads, når du f.eks. surfer på nettet. Mængden af RAM fungerer prismæssigt fuldstændigt ligesom en stor processor – altså jo mere RAM, jo dyrere bliver det også. Igen skal du kende dine behov for at kunne tage en kvalificeret beslutning. Hvis du spiller online spil, så vil en computer med hurtig og en vis mængde RAM være den bedste løsning. Derimod vil en smule internet surfing ikke kræve helt vildt hurtig eller en stor mængde RAM.

Harddisken

Sidst men ikke mindst skal du overveje computerens harddisk, og her kan du vælge mellem to typer:

  • SSD harddisken: den dyreste af de to harddiske. Dette drev vil tillade hurtig opstart af computeren, samt hurtig adgang til dine filer. Dog vil du få mindre lagerplads for pengene med denne type harddisk.
  • HDD hardisken: en typisk HDD harddisk vil have en størrelse på alt fra 500 gigabyte til 4 Terrabyte. Der er altså tale om noget mere hukommelse end SSD harddisken.

Forhåbentligt har denne artikel givet dig lidt mere indsigt i, hvad du skal være på udkig efter når det kommer til en ny computer. Du kan igen finde et godt udvalg af gode computere hos Proshop. Besøg deres hjemmeside på Proshop.dk.

Indlæg oprettet 133

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen